Испанското правителство се ангажира да подкрепя с всички сили влизането

...
Испанското правителство се ангажира да подкрепя с всички сили влизането
Коментари Харесай

България се застъпи за целостта на Испания и получи подкрепа за Шенген

Испанското държавно управление се ангажира да поддържа с всички сили влизането на България в Шенген, а България за следващ път засвидетелства поддръжката си за териториалната целокупност, конституционния ред и суверенитета на кралството след възникването на рецесията в Каталуния. Това е резултатът от срещата в Мадрид на българския външен министър Екатерина Захариева с испанския й сътрудник Алфонсо Мария Дастис Кеседо.

Захариева е на двудневна работна аудиенция в Мадрид, която е първата на български външен министър от 12 години насам.

" Испанското държавно управление ще поддържа с всички сили влизането на България в Шенген, откакто изпълнихте всички критерии, както и председателството на Съвета на Европейски Съюз, " съобщи министър Дастис.

" Убедени сме, че решението, което взехте за насрочване на предварителни районни избори, колкото е допустимо по-скоро ще върне естествения темп на живот в района. За нас върховенството на закона е измежду основополагащите полезности на Европейски Съюз. Вярвам в испанското правораздаване ", съобщи на собствен ред Захариева.

" Благодаря за поддръжката, която ни оказа България. Ще се опитваме да запазим района спокоен и да продължим да предлагаме всички административни услуги на популацията, както и подготовката за изборите. Регионалната полиция с новото управление се оправя с гарантирането на реда. Над 2000 компании напуснаха Каталуния, а безработицата в региона се усили ", сподели Дастис.

" Винаги сме имали цялостна поддръжка от ваша страна, нашите вътрешни и правосъдни министерства работят доста добре, имаме обилни испански вложения, пътуванията и туристическите пътувания се усилват. Тук живеят близо 300 000 българи, които са добре интегрирани в обществото ви ", посочи Захариева.

" Испания поддържа България във всички начинания, изключително за приемането ви в Шенген. Благодаря откровено за поддръжката на България за Испания и в този момент, в тази тежка политическа обстановка за нас. Голямата част от испанския народ са уверени, че дружно ще излезем напред ", съобщи Мария Сорая Родригес Рамос, ръководител на Смесената комисия на Народното събрание на Испания по въпросите на Европейския съюз на среща с българския вицепремиер.

Захариева беседва и с министъра на правораздаването на Испания Рафаел Катала. Двамата окачествиха като добра концепцията на френския президент Макрон европейската прокуратура да преследва освен трансграничните финансови закононарушения, само че и тежките форми на интернационален тероризъм.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кризата в Каталуня (131)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР