Испанското правителство съобщи, че е отменило финансовия контрол върху Каталуня

...
Испанското правителство съобщи, че е отменило финансовия контрол върху Каталуня
Коментари Харесай

Новото испанско правителство деблокира финансите на Каталуня

Испанското държавно управление заяви, че е отменило финансовия надзор върху Каталуня като демонстрация на благосклонност преди предстоящите диалози сред новите ръководещи в Мадрид и Барселона, съобщи Асошиейтед прес.

Централните испански управляващи управляват каталунските финанси от 2015 година, с цел да подсигуряват, че обществени средства няма да се употребяват за противозаконни дейности на последователите за самостоятелност на региона. Миналата година бе въведен спомагателен надзор, който изискваше всяко всяко заплащане да е утвърдено от Мадрид.

Говорителката на испанското държавно управление Исабел Селаа сподели, че взетото през вчерашния ден решение за анулация на контрола е " жест на политическа нормализация " в миг, когато новият социалистически министър председател Педро Санчес желае да стартира разговор с новото каталунско държавно управление, ръководено от Ким Тора.

Говорителката предизвести, че диалозите няма да касаят въпроса за самоопределяне и съобщи, че по въпроса за устрема на каталунците към самостоятелност Санчес ще се управлява от испанската конституция и желанието за разговор.

Санчес и Тора евентуално ще се срещнат преди началото на лятото, сподели Селаа, само че не посочи по кое време. Новото испанско държавно управление явно възприема спогодителен метод към каталунците, само че не е ясно какво може да предложи Санчес на Тора, който даде обещание да остане правилен на идеята за самостоятелност на региона, отбелязва Ройтерс. Санчес, от своя страна, даде обещание да беседва с каталунците, само че е съперник на независимостта на района.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР