Испанското правителство работи за въвеждането на универсален основен доход възможно

...
Испанското правителство работи за въвеждането на универсален основен доход възможно
Коментари Харесай

Испания въвежда базов доход като антикризисна мярка

Испанското държавно управление работи за въвеждането на повсеместен главен приход допустимо най-скоро като част от група дейности, ориентирани към противопоставяне на пандемията на ковид, съгласно министъра на стопанската система Надя Калвино, представена от " Блумбърг ".

Амбиция на държавното управление е главният приход да се трансформира в непрекъснат инструмент ", сподели тя.

Испания се оправя с втората най-лоша коронавирусна зараза в Европа, а пандемията подтикна държавното управление да наложи изключително състояние, което сложи страната в застой.

Правителството разгласи редица политики за подкрепяне на независимо заети служащи и компании, главно дребни и междинни, само че също по този начин съобщи, че ще бъдат нужни повече ограничения.

Безработните в Испания се усилиха с 302 265 до 3,5 милиона през март.

Припомняме, че Испания е измежду най-тежко засегнатите страни в Европа от пандемията. Тя надмина Италия по брой инфектирани - 131 646 души, а по брой умряли сега е на второ място в света след нея с 12 641 души.

Здравните управляващи се обнадеждиха от спада в броя в последните дни.

Бъдещето на Европейския съюз е заложено на карта в тази война против ковид. Това предизвестие насочи през вчерашния ден министър председателят на Испания Педро Санчес в публикация за английския вестник " Гардиън ".

Европа е изправена пред най-голямата рецесия от Втората международна война. Нашите жители умират или се борят за живота си в лечебните заведения, които са връхлетени от пандемията, която съставлява най-голямата опасност за публичното здраве от грипната пандемия през 1918 година, акцентира Санчес. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР