Испанското правителство работи по план, който предвижда предстоящия летен сезон

...
Испанското правителство работи по план, който предвижда предстоящия летен сезон
Коментари Харесай

Испания се готви за летен сезон без чуждестранни туристи

Испанското държавно управление работи по проект, който планува идния летен сезон да бъде без задгранични туристи заради разпространяването на ковид, оповестиха Ей Би Си, представено от БГНЕС. Този сюжет включва цялостно или отчасти затваряне на границите на страната.

В същото време управляващите на кралството имат намерение да допринесат за развиването на вътрешния туризъм.

Правителството възнамерява да изследва също експертни рекомендации за ограничение на броя на хората, които могат да бъдат по едно и също време на плажове. Властите на страната се стремят да избегнат "втора епидемиологична вълна " от ковид след септември, което не е изключено от здравните експерти.

Едновременно с това кабинетът към този момент работи по акция за развиване на вътрешния туризъм, при изискване че се подсигурява сигурността на жителите през летните отпуски. От своя страна хотелиерският бизнес и авиационният бранш считат, че идният сезон няма да донесе огромна облага, поради рестриктивните мерки на европейските държавни управления във връзка с въздушното придвижване. Освен това туристическият бранш счита, че търсенето на екскурзии до Испания ще намалее даже след премахването на рестриктивните мерки, защото доста посетители от чужбина ще се замислят, преди да отидат в страна, трансформирала се в един от центровете на пандемията в Европа.

През 2019 година над 83,7 милиона задгранични туристи са посетили Испания, което е връх за страната. Тази цифра е с 1,1% по-висока от тази за 2018 година Общите разноски на задгранични посетители през миналата година са достигнали 92,2 милиарда евро, което е с 2,8% повече спрямо 2018 година.

Първият случай на коронавирусна зараза в Испания е регистриран на 31 януари, а броят на инфектираните стартира внезапно да нараства след огнището в Италия. Общо в кралството са регистрирани съвсем 147 000 пациенти, умряли са 14 555
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР