Испанското правителство предложи днес да приеме в пристанище Алхесирас над

...
Испанското правителство предложи днес да приеме в пристанище Алхесирас над
Коментари Харесай

Испания критикува Италия заради мигрантите от кораба Оупън армс

Испанското държавно управление предложи през днешния ден да одобри в пристанище Алхесирас над 100 мигранти, които повече от две седмици са на транспортен съд на испанска филантропична организация край италианския остров Лампедуза, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Въпреки че в началото отхвърляше всевъзможен достъп на мигранти до италиански пристанища, през вчерашния ден италианският вътрешен министър Матео Салвини разреши на 27 малолетни от " Оупън армс " да го изоставен. Той добави, че е направил отстъпката под натиска на италианския министър председател Джузепе Конте.

Испанският министър-председател Педро Санчес написа през днешния ден в Туитър: " Испания постоянно е работила при незабавни случаи от филантропично естество. Наложително е да се откри трайно и насърчаващо европейско решение, което да обвързва предизвикването на миграцията с полезностите на Европейски Съюз за прогрес и хуманизъм ".

Франция, Германия, Румъния, Португалия, Испания и Люксембург споделиха тази седмица, че ще оказват помощ за настаняване на мигрантите. В днешното изказване на испанското държавно управление се споделя, че това ще стане, откакто корабът дебаркира в Алхесирас. В известието се акцентира, че решението е било взето поради " изключителната обстановка " на борда на " Оупън армс " и се подлага на критика неразбираемата съгласно Мадрид реакция на италианските управляващи, изключително на Салвини.

Салвини през вчерашния ден популяризира изказване, в което повтаря, че " Оупън армс " е трябвало да откара мигрантите в Испания и че организацията, която е притежател на избавителния транспортен съд, носи виновност за ориста им. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР