Испанското правителство не възнамерява да чака повече. Премиерът на страната

...
Испанското правителство не възнамерява да чака повече. Премиерът на страната
Коментари Харесай

Ултиматум: Санчес въвежда извънредно положение в Мадрид

Испанското държавно управление не има намерение да чака повече. Премиерът на страната Педро Санчес привиква през днешния ден ексклузивен министерски съвет, на който ще бъде оповестено въвеждането на 15-дневно изключително състояние за територията на Мадрид.

Все отново министър председателят Санчес е сложил ултиматум на локалната администрация да възобнови карантината над испанската столица до 12 ч локално време (13 ч българско).

В случай че не го направи, кабинетът ще се възползва от пълномощията си по Конституция за изключителното състояние и ще наложи такова за период от 15 дни. След този интервал всяко последващо удължение на изключителното състояние би трябвало да бъде утвърдено от Конгреса.

До сегашната обстановка се стигна, откакто през вчерашния ден Върховния съд на Мадрид разгласи карантината, въведена над столицата от испанското здравно министерство, като нарушаваща съществени права и свободи на жителите, заради което бе анулирана.

Тогава Санчес съобщи, че решението на съда ще бъде разисквано и държавното управление ще вземе решение какво да предприеме като ответна реакция, напомня "Ел Паис ".

Ще се възползваме от целия инструментариум, който ни разрешава законът, с цел да овладеем обстановката, разгласи министър-председателят на Испания пред медиите рано тази заран, отчитайки, че към този момент е невероятно да се водят договаряния с локалната власт в Мадрид.

Решенията ни са подбудени от това да предпазим жителите. Всичко е в името на здравето на хората, уточни и здравният министър Салвадор Ия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР