Испанското правителство налага 15-дневна национална карантина заради епидемичната обстановка, свързана

...
Испанското правителство налага 15-дневна национална карантина заради епидемичната обстановка, свързана
Коментари Харесай

Санчес: При двуседмичната карантина може да се включи и армията

Испанското държавно управление постанова 15-дневна национална карантина поради епидемиологичната конюнктура, обвързвана с ковид COVID-19. По думите на премиера Педро Санчес, при нужда в битката със болестта ще се включи и армията на страната, съобщи Би Би Си.

Решението за ограниченията против заболяването беше взето на 7-часово съвещание на държавното управление в съботния ден. Министрите не съумяха да реализират единодушие по всички въпроси, само че някои от ограниченията ще бъдат въведени в понеделник, на 16 март.

Според ограниченията, обсъждани от държавното управление, по време на 15-дневната карантина жителите могат да излизат от домовете си единствено в избрани случаи - с цел да вървят на работа, да пазарят хранителни артикули, по значими въпроси и при изключителни условия.

Училищата, университетите, заведенията за хранене, питейните заведения, хотелите и магазините за артикули, които не са от първа нужда, се затварят в цялата страна.

Някои от ограниченията се вземат на локално равнище - да вземем за пример в Мадрид питейните заведения, заведенията за хранене и нехранителните магазини към този момент са затворени. В Галисия и Каталуния бяха оповестени аналогични ограничения. Властите в Севиля анулираха обичайните великденски празници.

Само за ден броят на инфектираните от COVID-19 в Испания набъбна с 1522 души - до 6233. Половината от заболелите са в Мадрид. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР