Испанското правителство е готово да достави на Украйна тежки оръжия,

...
Испанското правителство е готово да достави на Украйна тежки оръжия,
Коментари Харесай

Испания е готова да достави на Украйна танкове и зенитни ракети

Испанското държавно управление е готово да достави на Украйна тежки оръжия, в това число танкове и зенитни ракети. Това заяви в неделя вестник El Pais, базирайки се на източници от кабинета на кралството.

Според вестника досега испанските управляващи са предавали на украинската страна муниции, персонални защитни средства и леки въоръжения - гранатомети или картечници. Сега държавното управление на кралството се готви да достави танкове Leopard и батарея от зенитни ракети. Испания също предложи да образова украинските военни за боравене със западни танкове. Според източници на изданието, представено от непознатите медии, първичното образование може да се организира в Латвия, където са ситуирани 500 испански бойци, а по-късно на територията на кралството.

В петък украинският дипломат в Мадрид Сергей Погорелцев благодари на испанското държавно управление за изпращането на 200 тона военна помощ, само че я счете за незадоволителна. Според изчисленията на дипломата изпратените от Испания оръжия „ ще стигат за два часа пердах “. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР