Испанското правителство би могло да приложи конституционните си правомощия да

...
Испанското правителство би могло да приложи конституционните си правомощия да
Коментари Харесай

Мариано Рахой: Мадрид може да замрази автономията на Каталуния

Испанското държавно управление би могло да приложи конституционните си пълномощия да замрази самостоятелния статут на Каталуния и да предотврати отделянето на региона от Испания, споделя испанският министър председател Мариано Рахой в оповестено тази нощ изявление за вестник „ Паис “ (ElPais.com), съобщи Ройтерс.

На въпрос дали ще задейства член 155 от конституцията, който разрешава на министър-председателя да разпуска районно държавно управление и да насрочва нови избори в някоя област, Рахой дава отговор: „ Не изключвам безусловно нищо, което е в границите на закона (...) В идеалния случай няма да бъде належащо да се ползват крайни решения , само че с цел да не стане това, нещата ще би трябвало да се трансформират “.

Рахой споделя още, че има намерение да остави в Каталуния командированите там поради референдума за самостоятелност на 1 октомври 4000 чиновници от националната полиция, до момента в който отмине рецесията .

Премиерът реакционер прибавя, че няма да привиква предварителни общи избори поради рецесията, нито ще употребява услугите на медиатор за нейното превъзмогване.

Междувременно през вчерашния ден испанският министър на развиването Иниго де ла Серна предизвести, че още компании ще изоставен Каталуния , страхувайки се от проектите на районното държавно управление за разединение от Испания, съобщи АП.

Двете огромни банки на Каталуния „ КайшаБанк “ и „ Сабадел “, енергийният колос „ Гас натурал “ и „ Агбар “ – компанията, която доставя водата на Барселона, взеха решение през последните дни да реалокират централите си в други елементи на Испания .
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР