Испанското футболно първенство може да бъде подновено през месец юли

...
Испанското футболно първенство може да бъде подновено през месец юли
Коментари Харесай

Ла Лига може да се възобнови през юли, но без фенове

Испанското футболно състезание може да бъде възобновено през месец юли пред празни трибуни. Това мнение изрази изпълнителният шеф на испанската мултимедийна група " Медиапро " Хауме Роурес.

Футболът в Испания бе спрян на 10 март поради увеличаващите се случаи на болни от COVID-19, само че близо 3 седмици по-късно обстановката към момента не е покрай това да бъде овладяна, поради което и не се чака скорошно обновяване на шампионата.

" Очаквам да има футбол още веднъж през юли, като сигурно мачовете ще бъдат без почитатели, само че на първо място това би трябвало да има някакъв тип предсезонна подготовка ", сподели Рурес.

Испания е втората най-силно наранена страна в Европа от ковид, като досега от заболяването починаха 8 189 души.

До момента има данни, че играчи на Валенсия, Еспаньол и Алавес са дали позитивни проби за ковид, а съгласно Рурес нов подобен случай ще постави завършек на сезона.

" Ако състезател даде позитивна проба, да речем на 20 юли, това ще значи, че би трябвало да хвърлим кърпата и да се сбогуваме с сегашния сезон. Затова би трябвало да се предприеме всяка една допустима мярка, с цел да не се случи това. Случи ли се, празненството завършва ", разяснява още медийният шеф.

Първенството в Испания бе спряно 11 кръга преди завършването си, като отпред бе Барселона с два пункта преднина пред Реал Мадрид.

По данни на Ла Лига, вероятно незавършване на сезона ще докара до загуби от 700 милиона евро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР