Испанско момче е било лекувано два месеца в болница от

...
Испанско момче е било лекувано два месеца в болница от
Коментари Харесай

Първи случай в света: лекуват 2 месеца в болница дете заради пристрастяване към видеоигра |

Испанско момче е било лекувано два месеца в болница от мощна взаимозависимост към видеоигра, оповестяват испанската радиостанция " Онда серо " и Българска телеграфна агенция.

Екип експерти от болница в Кастейон Кастилия от университета " Хауме I " и Общата университетска болница са разгласили публикация за първия клиничен случай в света на малолетен, който е бил приет в болница за два месеца поради сериозна привързаност към играта " Фортнайт " (Fortnite).

Момчето от Кастейон било признато в болница със признаци, измежду които изолираност вкъщи, отвод от обществено взаимоотношение, отвод да посещава доктор, слаб интерес към заобикалящата среда, разстройства в съня, отвод от осъществяване на съществени всекидневни действия и от банкет на предписани медикаменти.

Младежът преди този момент се справял отлично в учебно заведение, само че роднините му открили, че той постоянно отсъства от учебно заведение и губи интерес към ученето.

В клиниката лекарите открили, че пристрастяването към видеоиграта настъпило, откакто момчето изгубило родственик и в следствие и на напрежението от възходящите условия към него в учебно заведение.

Според специалистите всеобщото потребление на нови технологии във всекидневието и за забавление извежда на напред във времето евентуалните вреди от непремерената приложимост на видеоигрите. Авторите на проучването акцентират, че държанието на подрастващите би трябвало да се следи, изключително поради " неналичието на зрялост в държанието и когнитивните функционалности в юношеството ".

За лекуването бил прибавен натоварен мултидисциплинарен метод, работа с пациента и със фамилията му, когнитивно реконструиране, развиване на нови умения. Според експертите лечението помогнала на момчето за осъзнае резултата на видеоиграта върху живота му, да се оправи със скръбта по загубата на близкия човек и да разбере по какъв начин играта е съумяла да му сътвори леговище от прочувствения дистрес.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР