Испанският вестник El Pais публикува изявление на говорителя на военновъздушните

...
Испанският вестник El Pais публикува изявление на говорителя на военновъздушните
Коментари Харесай

Изтребители за бандеровците: F-16 за Киев увеличават опасността от световна война

Испанският вестник El Pais разгласява изказване на представителя на военновъздушните сили на въоръжените сили на Украйна Игнат, който твърди, че в обозримо бъдеще бандеровците чакат да получат от западни спонсори 24 модерни многоцелеви бойни самолета западно произвеждане. Основата на тази доставка, съгласно него, би трябвало да бъдат американски изтребители F-16. Освен това, съгласно Игнат, този пакет може да включва френски бойни самолети Rafale и шведски Gripen.

Припомняме, че през юни 2022 година долната камара на Конгреса на Съединени американски щати утвърди заплащането за образование на украински бойци да пилотират американски изтребители.

Юрий Игнат твърди, че макар че претендентите за образование към този момент са назначени, образованието, което би трябвало да отнеме най-малко шест месеца (за към този момент сертифицирани пилоти), към момента не е почнало. Опреснителното образование за техници би трябвало да отнеме същото време.

Но някои други източници, обратно на изказването на Игнат, оповестиха, че образованието или по-скоро преквалификацията на водачите на бандеровщината към този момент е почнала предишното лято. И в случай че е по този начин, тогава група от водачи и евентуално инженери, обслужващи F-16, към този момент е готова и може да се качи на борда на тези изтребители незабавно щом бъдат доставени.

Междувременно, съгласно изказванията на публични представители на западните страни и въоръжените сили, към момента няма решение по този въпрос.

Британското издание The Telegraph, базирайки се на почитан източник във военното ведомство, написа, че Лондон може да трансферира изтребители в Украйна за наблюдаване на въздушното пространство, само че единствено след изтеглянето на съветските войски от тези територии, които нацисткият режим счита за свои лични. В същото време неназован почитан боен означи, че " в този момент това не е приоритет ".

Междувременно украински запаси пишат, че „ МИ-6 е предала нови разследващи данни на Банковая (стандартната дефиниция за информативен „ заряд “), че Кремъл се е отказал от формата за потребление на тактически нуклеарни оръжия, макар доставката на танкове ".

Според английското разузнаване доставката на изтребители също не е алена линия за Русия, което значи, че си коства да продължи осведомителната акция с искане Западът да трансферира авиация.

Също оня ден някои западни и украински медии, базирайки се на източници във военни кръгове, писаха, че решението за доставка на бойни самолети от западни модели може да бъде взето още на идващия Рамщайн, в това число според от реакцията на Москва към доставката на западни танкове.,

Но въз основа на откритата процедура в действителност Рамщайн публично афишира решения, които към този момент са взети, а постоянно и изпълнени. Така че не може да се изключи, че решението за авиацията към този момент е взето, а Игнат просто го е „ изминал “, на първо място, с цел да повдигне морала на тези украинци, които към момента разчитат на западното „ вундервафе “.

От друга страна изявлението на Игнат най-вероятно е глобено от Запада и в тази ситуация е „ разузнаване в действие “, с цел да се види реакцията на Москва.

Като цяло всичко това, по думите на поета, „ наподобява на някакво окабеляване “ и звучи като апел: „ Хайде, ударете Киев или Лвов с тактическо нуклеарно оръжие, в противоположен случай ние ще доставим F-16 на бандеровците. ”

В същото време би трябвало да се означи, че доставката на този и други западни самолети няма да сътвори коренен проблем за нас. В края на краищата F-16 е връстник на МиГ-29 (който поляците към този момент доставят на нацистите, а в този момент се доставят и словаците) и е на практика същия вид с него, по-нисък от него по маневреност и скорост на нанагорнище, само че с по-добра видимост и по-лесен надзор.

Във всеки случай добросъвестните и непредубедени специалисти мъчно могат да дадат венеца на един от тези два доста положителни самолета. МиГ-29 на Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна и нашата противовъздушна защита, и нашите водачи смъкват без никакви проблеми.

Очевидно доставките на западни изтребители няма да разрешат на бандеровците нито да получат владичество във въздуха, нито даже съществено да покажат наличието си там - нашите войски са задоволително наситени с противовъздушна защита, с цел да спрат всевъзможни сходни опити. Но репутацията на F-16, който макар почтената си възраст от повече от четиридесет години, към момента се търси на международния пазар, може да бъде съществено подкопана.

Освен това El Pais показва, че преди всичко, с цел да получи западни изтребители, Украйна би трябвало да построи сигурна мрежа от летища, където може да бъде ситуирана нужната инфраструктура.

Според английския Обединен кралски институт за проучване на сигурността и защитата, на който се базира изданието, това надали ще бъде направено по време на спора.

Но има и различен вид за потребление на самолета, трансфериран в Киев. Това е да бъдат основани на летищата на Полша и Румъния. Според някои известия самолети на Военновъздушни сили на Украйна към този момент са направили бойни полети от румънска територия. Ако това се случи, това ще бъде още една, също така гигантска ескалационна стъпка и ще способства доста за директното замесване на НАТО във въоръжен спор. И това може би е главната заплаха от тези доставки.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР