Испанският външен министър Жозеп Борел каза днес, че венецуелският опозиционен

...
Испанският външен министър Жозеп Борел каза днес, че венецуелският опозиционен
Коментари Харесай

Испания няма да позволи посолството й във Венецуела да бъде център за политическа дейност

Испанският външен министър Жозеп Борел сподели през днешния ден, че венецуелският опозиционен деятел Леополдо Лопес е посетител в посолството на Испания във Венецуела, което не може да бъде превръщано в център на политическа активност, съобщи " Асошиейтед прес ".

Борел съобщи, че Лопес не е изискал политическо леговище, а и не може, тъй като в случай че изиска, би трябвало да го направи на испанска територия. " Той е посетител и беше признат като посетител ", сподели Борел пред публицисти при посещаване в Ливан. " Не можем да позволим испанското посолство да бъде център на политическа активност във Венецуела ", съобщи министърът.

Посланикът на Венецуела в Испания Марио Исеа разкритикува испанското държавно управление, че разрешава на Лопес да прави изказвания от своето леговище в испанското посолство в Каракас.

Опозиционерът отиде в посолството, откакто избяга от домакински арест, с цел да се причисли към опит за боен протест против президента на Венецуела Николас Мадуро. Вчера Лопес беседва с кореспонденти на входа на дома на испанския дипломат във венецуелската столица и прикани хората да поддържат опозиционния водач Хуан Гуайдо.

Според Исеа е несвоевременно да се разрешава на Лопес да приканва венецуелците да поддържат въстанието. Дипломатът съобщи, че е " извънредно (Лопес) да употребява резиденцията на посланика като оперативна база за подстрекателство към военно въстание ".

Венецуелските правосъдни управляващи подредиха Лопес да бъде задържан, само че Испания отхвърля да го съобщи. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кризата във Венецуела (109)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР