Испанският Валенсия стана шампион в 15-ото поредно издание баскетболния турнир

...
Испанският Валенсия стана шампион в 15-ото поредно издание баскетболния турнир
Коментари Харесай

Валенсия триумфира в 15-ото издание на БУБА Къп Емануил Божков“, домакините от БУБА Баскетбол останаха 4-и

Испанският Валенсия стана първенец в 15-ото следващо издание баскетболния шампионат за момчета „ БУБА Къп Емануил Божков “.

Състезателите на испанския исполин приключиха без загуба конкуренцията, като през днешния ден в последната си намира се постановиха над сръбския ФОКА (Крагуевац) – още веднъж с безапелационна разлика с 95:31.

Втори, единствено с едно проваляне, остана отборът на Виена Юнайтед, който през днешния ден надигра мъчно Арис с 60:59.

Домакините от БУБА Баскетбол останаха на четвърто място, откакто в последния си дуел от тазгодишното издание на шампионата отстъпиха на Арис с 52:71.



Доскорошният капитан на мъжкия народен тим на България Чавдар Костов награди най-полезните играчи в шампионата, като премията за MVP заслужи Алваро от Валенсия.

Никола Стоилов бе избран за най-хубав в редиците на БУБА Баскетбол, Лазар Миланович бе най-полезен за отбора от Крагуевац, Христос Бадис бе №1 за Арис, а Сухайб Осман – за Виена Юнайтед.

Бронзовите медалисти от Арис бяха наградени от гарда на Черноморец и националния тим Евгени Хаджирусев, а изпълнителният шеф на БФ Баскетбол Филип Виденов връчи сребърните медали на играчите от Виена.



Златните медали и купата на спечелилите баскетболистите на Валенсия получиха от мениджъра на отдел „ Национални федерации и спорт “ към ФИБА Европа и легенда в женския баскетбол у нас - двукратната медалистка от олимпийски игри Радмила Василева-Търнър.

" Поздравявам всички участници, тъй като тук видях доста перспективни деца. Също по този начин приветствам техните треньори за работа, която са свършили, и несъмнено техните родители за това, че поддържат децата си. Не на последно място желая да поздравя уредниците на шампионата от БУБА Баскет за положителната организация и положителните условия! ", обърна се Радмила Василева-Търнър към всички участници в шампионата.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР