Испанският тенисист Фернандо Вердаско планира да съди организаторите на Откритото

...
Испанският тенисист Фернандо Вердаско планира да съди организаторите на Откритото
Коментари Харесай

Вердаско ще съди организаторите на Ролан Гарос

Испанският тенисист Фернандо Вердаско възнамерява да съди уредниците на Откритото състезание на Франция, които го изключиха от шампионата поради ковид.

През август Вердаско беше диагностициран с ковид, като заболяването е протичала безсимптомно. Според него, по-късно той е имал негативни проби за COVID-19, само че през предходната седмица е бил с позитивен. Испанецът е изискал да си направи втори тест, само че уредниците на Откритото състезание на Франция отхвърлиха и не го включиха в листата на участниците.

" Възнамерявам ли да ги осъждам? Да, явно. Никой не има вяра, че шампионат като " Ролан Гарос " може да направи това, не може. Тук не става въпрос за пари. Това е вредата, която ви се нанася като персона и на професионално равнище ", сподели 36-годишният Вердаско за " Кадена СЕР ".

В момента испанецът е на 59-о място в международната класация на АТП. Вердаско не взе участие в последния шампионат от Големия шлем на годината в Париж, дружно с петима други играчи, в това число Милош Раонич (Канада) и швейцарката Белинда Бенчич, откакто те също дадоха позитивните проби за ковид.

След решението на уредниците на " Ролан Гарос " Вердасо си е направил нов тест, който е бил негативен и по тази причина той ще подаде иск в съда.

По-рано босненецът Дамир Джумхур разгласи проектите си да съди уредниците, откакто беше изпъден от шампионата, защото неговият треньор Петър Попович даде позитивен тест.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР