Испанският тенисист Фелисиано Лопес отрече да е участвал в уговарянето

...
Испанският тенисист Фелисиано Лопес отрече да е участвал в уговарянето
Коментари Харесай

Фелисиано Лопес: Категорично отричам да съм замесен в уреждане на мачове

Испанският тенисист Фелисиано Лопес отхвърли да е взел участие в уговарянето на мач на шампионата Уимбълдън, написа Агенция Франс Прес.

Публикации в испанската преса демонстрираха телефонни записи на хора, разследвани за корупция в професионалния спорт.

Единият дава съвет на своя събеседник да заложи пари, че Фелисиано Лопес и колегата му Марк Лопес ще изгубят мача си на двойки на Уимбълдън против по-неизвестните и ниско сложени австралийци Мат Рийд и Джон-Патрик Смит. Човекът споделя, че заложената сума може да е забележителна, тъй като Уимбълдън е огромен шампионат и огромни залози са естествени. Мачът в действителност приключва с победа на австралийците в 4 сета.

Фелисиано Лопес сподели след мача си на шампионата Куинс в Англия: "Смятам, че е извънредно значимо да приказвам пред вас и изрично да отрека каквато и да е връзка с тези събития и обвиняванията в нагласяне на мачове. За страдание всички тенис играчи сме обществени фигури и сме изложени на използването на имената ни, без да имаме какъвто и да е надзор върху това. Ще направя всичко допустимо да се защитя против всяко такова подправено обвиняване. Марк и аз незабавно се свързахме с проверяващото звено Tennis Integrity Unit (TIU), с цел да спомагаме напълно. Те потвърдиха, че мача ни на Уимбълдън 2017 не е под съмнение. Имаме цялостно доверие в TIU и ролята им в отбраната на нашия спорт ".

В настрана изказване Фелисиано Лопес написа, че в никакъв случай не се е срещал или имал каквито и да е връзки с хората, разказани в изявленията в пресата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР