Испанският шампион Реал Мадрид изпусна първи точки за сезона, след

...
Испанският шампион Реал Мадрид изпусна първи точки за сезона, след
Коментари Харесай

Реал Мадрид се издъни срещу 10 от Осасуна

Испанският първенец Реал Мадрид изпусна първи точки за сезона, откакто се провали в семейството си на Осасуна в мач от седмия кръг на Ла Лига. Двата отбора приключиха при резултат 1:1 в страховит театър. Винисиус Жуниор откри в 42-ата, само че Кике Гарсия изравни в 50-ата минута с превъзходен гол. Голямата звезда на столичани Карим Бензема, който се завърна в игра, се трансформира в огромния виновник, откакто изпусна дузпа в 79-ата минута, а гостите останаха с човек по-малко в същата обстановка, защото Давид Гарсия беше изпъден с пряк червен картон.

По този метод след шест победи в първите си шест дуела " кралете " записаха първо тъждество и пропуснаха опцията да се завърнат на върха. Възпитаниците на Карло Анчелоти въпреки всичко се изравниха с най-големия си противник Барселона с по 19 точки и остават на втората позиция поради по-лошата си голова разлика. Осасуна пък продължава със страхотното си показване и остава на отличната шеста позиция с 13 точки в актива си. В идващия кръг " белите " гостуват на Хетафе, само че преди този момент имат домакинство на Шахтьор Донецк в Шампионска лига, до момента в който Осасуна приема Валенсия в шампионата.

Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид се издъни против 10 от Осасуна
Домакините стартираха с опит за напън и проведоха няколко офанзиви, само че гостите съумяха да опазят вратата си.

В 28-ата минута Йон Монкайола насочи първия удар по посока на Андрий Лунин, който пазеше за Реал за първи път на „ Сантиаго Бернабеу “, от отдалеченост, само че право в ръцете на стража.

Минута по-късно Винисиус Жуниор получи отляво в наказателното поле и шутира технично, само че в ръцете на вратаря Серхио Ерера.

В 33-ата минута Мой Гомес напредна и съумя да откри Абдесамад Езалзузи, който стреля по диагонала, само че топката мина около дясната греда на Лунин.

Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид се издъни против 10 от Осасуна
Реал обаче подвигна темпото към края на полувремето. В 41-ата минута Винисиус се откъсна от отбраната и откри Бензема, а той стреля, само че красивият удар не откри задачата.

Три минути преди почивката домакините съумяха да поведат. Винисиус получи от Дейвид Алаба отляво на наказателното поле и центрира, само че нито Антонио Рюдигер, нито Бензема съумяха да стигнат до топката, само че изненада вратаря Ерера и тя попадна във вратата му за 1:0.

Пет минути след началото на втората част обаче Осасуна съумя да изравни резултата. Унай Гарсия центрира отдясно в наказателното поле, където Кике Гарсия по превъзходен метод засече с глава насочи топката над Лунин за 1:1.
Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид се издъни против 10 от Осасуна
Попадението изненада „ белите “ и доста бързо по-късно те можеха да получат и втори гол, откакто се стигна до безредие в наказателното поле, само че не и до прецизен удар.

Малко по-късно на терена за домакините се появиха Федерико Валверде и Едуардо Камавинга, които замениха Орелиен Чуамени и Дани Себайос.

В 57-ата минута Дейвид Алаба стреля от директен свободен удар на рискова позиция пред наказателното поле, само че топката прелетя около лявата греда Ерера.

Четири минути по-късно Реал беше покрай втори гол. Бензема изведе чудесно Родриго зад отбраната на Осасуна отляво в наказателното поле, само че бразилецът стреля над гредата.

В 66-ата минута Родриго стреля от отдалеченост, само че във вратаря.

Само минута по-късно Даниел Карвахал центрира отдясно в наказателното поле, където Ерера вратаря изпусна топката, само че бранител съумя да почисти пред голлинията в корнер.
Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид се издъни против 10 от Осасуна
В 76-ата минута Бензема се свлече в наказателното поле следсъприкосновение с Давид Гарсия и всички играчи на Реал желаеха дузпа, само че съдията подмина обстановката и даде играта да продължи. Впоследствие обаче реферът беше извикан да прегреда ситуазията със системата ВАР и в последна сметка отсъди углавен удар, откакто се видя, че Гарсия е изблъскал в тил капитанът на домакините. Самият Гарсия пък беше изпъден с пряк червен картон. Потърпевшият Бензема застана зад топката, само че нацели напречната гредата и пропусна превъзходен късмет да даде нов задатък на отбора си.

Само две минути по-късно французинът съумя да вкара топката във вратата на Ерера, само че попадението беше анулирано поради засада.

В последната минута от постоянното време Мой Гомес шутира рисково от воле от отдалеченост, само че топката профуча около лявата на Лунин.

Във втората минута от добавеното време резервата Мариано Диас засече с глава центриране отдясно в наказателното, само че топката мина над напречната греда. Две минути по-късно същото направи и Бензема.

До края на мача пресата на Реал не съумя да даде резултат и изпуснаха първи точки за сезона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР