Испанският регион Каталуния реши да прекрати от петък, 28 януари,

...
Испанският регион Каталуния реши да прекрати от петък, 28 януари,
Коментари Харесай

Каталуния от днес премахва здравния пропуск заради неефективност срещу Омикрон

Испанският район Каталуния реши да приключи от петък, 28 януари, задължението за показване на здравен пропуск за влизане в питейни заведения, заведения за хранене и спортни зали, смятайки го за неефективно поради високата инфекциозност на разновидността Омикрон.

„ Значителна част от популацията още веднъж ще бъде инфектирано с вируса “, без значение от имунизационния му статус или предходно преболедуване, се споделя в известие за пресата на районното държавно управление, което следва насоките на своя здравен експертен комитет. „ В резултат на това успеваемостта на наложителното потребление на документа против Коронавирус понижава “, се показва още в известието. Решението беше оповестено в четвъртък в районната публична преса.
Над 20 000 медици с Омикрон в Испания
От началото на новата вълна на пандемията от COVID-19 в Испания до този миг са инфектирани над 20 000 медицински служащи. Това сочат...
Прочети повече
Здравният пропуск се изискваше в Каталуния за посещаване в питейни заведения, заведения за хранене и спортни зали от края на ноември, само че в този момент става явно, че той не може да попречи на разпространяването на новия вид на вируса.

Поради това и районът отстрани множеството от ограниченията, като да вземем за пример ограничаването до 10 души за частни събирания, както и полицейския час, който беше в действие сред 1 и 6 часа сутринта в Барселона и огромна част от останалата част от региона още от края на декември. Единственото ограничаване, което към момента е в действие, е затварянето на нощните заведения.

 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР