Испанският рапър Валтоник, който избяга в Белгия, след като беше

...
Испанският рапър Валтоник, който избяга в Белгия, след като беше
Коментари Харесай

Осъдиха на две години затвор испански рапър

Испанският рапър Валтоник, който избяга в Белгия, откакто беше наказан за прослава на тероризма, беше наказан през днешния ден по друго дело за " опасност " против силите на реда, съобщи Франс прес, цитирайки испанския съд.

Валтоник беше упрекнат, че е призовал по време на концерт през 2018 година да бъде погубен " един безсрамник от жандармерията ". Няколко видеа, на които се чува по какъв начин Хосе Мигел Аренас Белтран произнася тези думи, бяха публикувани от испански медии.

Рапърът бе наказан на две години затвор за закононарушението " опасност ", заяви през днешния ден представител на севилски съд.

През февруари 2018 година Валтоник към този момент беше наказан на 3,5 години затвор за прослава на тероризма, засегнатост към короната и отправяне на закани в текстовете на песните си. За да избегне пандиза, рапърът избяга в Белгия, която отхвърли да го екстрадира с претекста, че обвиняванията, по които е наказан от испанския съд, нямат прилика в белгийското право.

Въпросът провокира остра дискусия. Правозащитни организации като " Амнести интернешънъл " обявиха, че правото му на свободно слово е било нарушено. Рапърът се върна в Испания в края на септември, тъй като наложената му присъда е изтекла по отминалост.

Днешните обвинявания обаче не са погасени по отминалост.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР