Испанският премиер Педро Санчес заяви, че се надява, че ЕС

...
Испанският премиер Педро Санчес заяви, че се надява, че ЕС
Коментари Харесай

Санчес: Румъния и България трябва да са в Шенген, важно е ЕС да мисли стратегически

Испанският министър председател Педро Санчес съобщи, че се надява, че Европейски Съюз ще може да подсигурява присъединението на Румъния и България към Шенгенското пространство до края на годината и добави че е значимо европейският съвет да мисли стратегически, съобщи Тanjug.

На взаимна конференция с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел Санчес добави, че е убеден, че по време на белгийското председателство на Европейски Съюз ще бъде реализирано съглашение сред 27-те страни членки за финансова помощ за Украйна.

Коментарите на Педро Санчес за приемането на България и Румъния в Шенген идват на фона известието от нидерландското министерство на правораздаването, че дава утвърждението си България да се причисли към Шенгенското пространство след продължителна опозиция против решението.

По-рано денем министър председателят Николай Денков съобщи от Брюксел, че чака положителни вести от Нидерландия за присъединението на страната ни към Шенгенското пространство. 

Писмото на ниделандското държавно управление към този момент е изпратено до Народното събрание в Хага, а гласуването се чака да е идната седмица. България чака заветното " да " от цели 12 години.

Австрия продължава да е срещу България да получи пълноправно участие, Виена е склонна първоначално да ни пусне единствено във " Въздушния Шенген ".
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР