Испанският премиер Педро Санчес заяви, че предполагаемите зверства на руските

...
Испанският премиер Педро Санчес заяви, че предполагаемите зверства на руските
Коментари Харесай

Испания иска Русия да бъде съдена за военни престъпления

Испанският министър председател Педро Санчес съобщи, че хипотетичните зверства на съветските войски против цивилни в Украйна би трябвало да бъдат съдени в интернационален съд и може да се равняват на геноцид, осведоми Асошиейтед прес.

Санчес съобщи в понеделник: " Надявам се, че може да се направи всичко допустимо, тъй че тези, които стоят зад тези военни закононарушения, да не останат ненаказани и да могат да се явят пред съдилищата, в този случай Международния углавен съд, с цел да отговорят на тези хипотетични случаи на закононарушения против човечеството, военни закононарушения и, за какво да не го кажем, също и геноцид. "

Той направи своето изказване по време на стопански конгрес в Мадрид, откакто украинските управляващи оповестиха, че телата на минимум 410 цивилни са открити в региони отвън столицата Киев след изтеглянето на съветските войски предходната седмица. Мнозина бяха с вързани ръце, с огнестрелни рани отблизо разстояние и следи от изтезания.

Санчес добави, че изпитва отвращение от " ужаса на тези смъртни случаи, които видяхме през последните дни ".

Също в понеделник американски федерални сътрудници и испанската гражданска армия претърсиха яхта, благосъстоятелност на съветски олигарх, която беше акостирала на испански остров. Служителите на реда се качиха на яхтата в Марина Реал в пристанището на Палма де Майорка, столицата на испанските Балеарски острови в Средиземно море.

Яхтата на име Танго е 78-метров кораб, който носи флага на островите Кук, а Superyachtfan.com, профилиран уеб страница, който наблюдава най-големите и извънредни лодки за отдих в света, я прави оценка на 120 милиона $.

Яхтата е измежду активите, свързани с Виктор Векселберг, милиардер и непосредствен съдружник с президента на Русия Владимир Путин, който оглавява основаната в Москва Renova Group, конгломерат, обхващащ метали, рандеман, технологии и други активи, съгласно документите на Министерството на финансите на Съединени американски щати. Всички активи на Векселберг в Съединени американски щати са замразени и на американските компании е неразрешено да вършат бизнес с него и неговите юридически лица.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР