Испанският премиер Педро Санчес ще поиска от парламента удължаване на

...
Испанският премиер Педро Санчес ще поиска от парламента удължаване на
Коментари Харесай

Испанският премиер иска удължаване на извънредното положение до 21 юни

Испанският министър председател Педро Санчес ще изиска от Народното събрание удължение на изключителното състояние в страната до 21 юни, съобщи Ройтерс, цитирайки в. „ Паис ".

По думите на Санчес страната се нуждае от още 15 дни, с цел да „ отстрани пандемията един път и вечно “.

„ Почти постигнахме задачата си “, съобщи испанския министър председател по време на видеоконференция с регионалните шефове, като добави, че това ще бъде последното удължение, така темпото на разпространяване на болестта в страната е намаляло фрапантно.

Вчера Испания регистрира единствено 4 жертви на ковид, като по този начин общият брой на съдбовните случаи страната стана 27 125. Броят на записаните нови инфекции набъбна с 271 до 239 228.

Страната наложи изключително състояние на 14 март, което включваше прецизна изолираност, при която хората можеха да напущат домовете си единствено, с цел да пазарят храна, да вървят на доктор и на работа, ако не могат да работят отдалечено. Децата в началото не можеха да излизат по през целия ден от домовете си. Днес рестриктивните мерки последователно се разхлабват.

Въпреки че дясната съпротива в страната е срещу удължаването на изключителното състояние, реализирана от Санчес договорка с  партията на каталунските сепаратисти Демократична левица на Каталуния би трябвало да му обезпечи нужните гласове за приемане на ограниченията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР