Испанският премиер Педро Санчес пристигна в Катар - последна спирка

...
Испанският премиер Педро Санчес пристигна в Катар - последна спирка
Коментари Харесай

Испанският премиер пристигна в Катар, за да обсъди примирието в Газа

Испанският министър председател Педро Санчес дойде в Катар - последна спирка от близкоизточната му обиколка, където ще се срещне с локалното управление, с цел да разиска примирието в Газа сред групировката „ Хамас “ и Израел, съобщи испанската новинарска организация ЕФЕ.

Испанският дипломат в Катар Хавиер Карбахоса посрещна Санчес в Доха.

 

Санчес ще се срещне с катарския министър председател и външен министър Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани, който, сходно на саудитския си сътрудник по-рано, предложения премиера на ифтар - първото хранене след целодневния пост за рамазан. 

 

Испанският министър председател също по този начин ще бъде признат от емира на Катар Тамим бин Хамад ал Тани.

На срещите си с висшите водачи на Катар Санчес възнамерява да повтори позицията на Испания във връзка с спора сред Израел и „ Хамас “.

Испания приканва за преустановяване на огъня в Газа, дружно с даване на повече филантропична помощ за линията, и желае освобождението на всички израелски заложници.

Испанското държавно управление се застъпва за решение с две страни, което да разреши на Израел и Палестина да съжителстват спокойно.

Санчес стартира тридневната си обиколка в понеделник, като първата спирка беше Йордания, където той се срещна с крал Абдула Втори. Вчера министър председателят посети палестински бежански лагер в столицата Аман и след това отпътува за Саудитска Арабия, където беседва с престолонаследника на страната Мохамед бин Салман.

И Абдула Втори, и саудитският престолонаследник показаха признателност за метода на Испания към войната сред Израел и „ Хамас “.

Катар, сходно на Саудитска Арабия, не признава Израел, само че е един от медиаторите сред двете воюващи страни, дружно с Египет и Съединени американски щати.

 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР