Испанският премиер Педро Санчес постави днес началото на предизборната си

...
Испанският премиер Педро Санчес постави днес началото на предизборната си
Коментари Харесай

Педро Санчес постави начало на поредната предизборна кампания в Испания

Испанският министър председател Педро Санчес сложи през днешния ден началото на предизборната си акция за предварителните избори на 10 ноември, съобщи Франс прес. Това ще бъдат четвъртите избори в Испания за четири години.

През април социалистите на Санчес победиха на изборите, само че не получиха болшинство за сформиране на независимо държавно управление. Те не съумяха да се договорят с радикалната левица Подемос за коалиция и по този начин се стигна до новите избори.

"Ние сме единствената политическа мощ, която може да предложи непоклатимост ", сподели през днешния ден Санчес при започване на акцията си. Той добави, че социалистите са единствените, които оферират ясна пътна карта.

Санчес предизвести, че няма време за обвинявания за какво се е стигнало до нови избори. Противници на Санчес го упрекват, че е желал нов парламентарен избор още от началото, с цел да се опита да ускори позициите си в новия парламент. Санчес на собствен ред упреква десницата и радикалната левица, че са отказали неговите оферти за деблокиране на обстановката.

Социологическите допитвания демонстрират, че социалистите ще победят на изборите, само че отново няма да получат безусловно болшинство, което ще ги принуди още веднъж да търсят съюзи с други партии, с цел да може Санчес да продължи да ръководи.

Испания е обхваната от политическа неустойчивост от 2015 година, откогато двупартийният модел се разпадна с влизането в Народното събрание на радикалната левица Подемос и на либералите от Сиудаданос. След последните избори в Народното събрание влезе и крайнодясната Вокс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР