Испанският премиер Педро Санчес подкрепи германската позиция, че Европа няма

...
Испанският премиер Педро Санчес подкрепи германската позиция, че Европа няма
Коментари Харесай

Испания подкрепи водещата ролята на САЩ в сферата на сигурността в света

Испанският министър председател Педро Санчес поддържа немската позиция, че Европа няма да може да подсигурява сигурността си без помощта на Съединени американски щати и НАТО, като се дистанцира от апела на Франция за самостоятелна европейска отбранителна тактика, съобщи Ройтерс.

" Бих споделил, че съм по-близо до немската визия за интернационалните връзки ", съобщи Санчес на видеоконференция за външната политика, проведена от фондацията Кробер, откакто беше запитан дали поддържа немската или френската позиция.

Миналата седмица немската министърка на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер отхвърли апела на френския президент Еманюел Макрон за самостоятелна европейска отбранителна тактика, като съобщи, че Европа ще продължи да разчита на Съединени американски щати и НАТО за сигурността си през идните десетилетия.

Санчес съобщи, че както Европейски Съюз, по този начин и Съединени американски щати са по-силни дружно и че избирането на Джо Байдън като идващ президент на Съединени американски щати е положително развиване за техните връзки. След изборите има опция за връщане към позитивните връзки, акцентира той.

Премиерът изрази и убеденост, че до края на годината Европейски Съюз ще откри решение, което да разреши да се преодолее съпротивата на Унгария и Полша и да се одобри бюджетът за 2021-2027 година, както и пакетът за икономическо възобновяване. /Асен Георгиев/
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР