Испанският премиер Педро Санчес обвини крайнолявата партия Подемос, че е

...
Испанският премиер Педро Санчес обвини крайнолявата партия Подемос, че е
Коментари Харесай

Испанският премиер обвини Подемос, че е прекъснала преговорите за правителство

Испанският министър председател Педро Санчес упрекна крайнолявата партия " Подемос ", че е прекъснала договарянията за съставяне на ново държавно управление, съобщи Франс прес.

Социалистическата партия Санчес, който стана министър председател през юни предходната година след избор на съмнение против консерватора Мариано Рахой, завоюва парламентарните избори в края на април, само че има единствено 123 депутати в 350-членната долна камара на испанския парламент.

По тази причина социалистите имат потребност от поддръжката на 42-мата депутати на " Подемос ", а също по този начин и на сътрудниците им от няколко дребни районни партии, с цел да може Санчес да се задържи на премиерския пост при гласуването за ново държавно управление в Народното събрание, планувано за 23 юли.

В изявление за испанското радио Кадена Сер министър-председателят разкритикува едностранното спиране на договарянията от страна на водача на " Подемос " Пабло Иглесиас.

Крайнолявата партия сложи като изискване за поддръжката си в държавното управление да влязат част от нейните ръководители, което в началото Санчес изрично отхвърли, само че след това направи отстъпки предходната седмица. Премиерът даже предложи да бъдат назначени за министри членове на " Подемос ", които са специалисти в избрани сфери.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР