Испанският премиер Педро Санчес каза, че ще покани парламента да

...
Испанският премиер Педро Санчес каза, че ще покани парламента да
Коментари Харесай

Испания е готова да признае Палестина за държава

Испанският министър председател Педро Санчес сподели, че ще предложения Народното събрание да обмисли признаването на Палестина по време на сегашния мандат, който теоретично би трябвало да продължи до 2027 година

„ По време на този мандат ще предложа на генералните кортеси (двукамарен парламент) признание на палестинската страна от Испания “, написа министър председателят в " X ". „ От морални убеждения, обективен въпрос и защото това е единственият метод две страни – Израел и Палестина, да живеят и съжителстват в мир “.

По-рано държавният началник към този момент сподели, че е време интернационалната общественост да признае Палестина.

Ситуацията в Близкия изток внезапно се утежни след проникването на бойци на " Хамас " от линията Газа на израелска територия на 7 октомври 2023 година, което беше съпроводено от убийства на поданици на гранични селища и взимане на заложници. Израел стартира да отмъщава против палестинския анклав и елементи от Ливан и Сирия.

На 1 декември израелската войска упрекна " Хамас " в нарушение на примирието, което е в действие от 24 ноември, и разгласи, че още веднъж ще стартира бойни дейности в линията Газа.

Палестинската власт упрекна Съединени американски щати за възобновената израелска експанзия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР