Испанският премиер Мариано Рахой ще се изправи пред вот на

...
Испанският премиер Мариано Рахой ще се изправи пред вот на
Коментари Харесай

В Испания ще има вот на недоверие срещу премиера заради корупционен скандал

Испанският министър председател Мариано Рахой ще се изправи пред избор на съмнение поради случай на корупция, засягащ членове на неговата Народна партия, съобщи " Ройтерс ".

Все още не е ясно дали опозиционната Социалистическа партия ще успее да си обезпечи задоволителна поддръжка, с цел да смъкна Рахой, тъй като социалистите ще се нуждаят от гласовете на партиите " Подемос " и " Граждани ".

Случаят, който е обвързван с потреблението на средства от страна на консерваторите от 1999 година до 2005 година за нелегално финансиране на акции, преследва Рахой от идването му на власт през 2011 година Той постоянно до момента е отричал да има нарушавания.

Рахой стана първият настоящ министър председател на Испания, дал показания по дело, когато бе свикан като очевидец по случая предходната година, което провокира апели да подаде оставка.

Двадесет и девет души, свързани с Народната партия, измежду които някогашен ковчежник и други високопоставени членове, бяха наказани на затвор в четвъртък по обвинявания, в това число за подправяне на сметки, търговия с въздействие и данъчни закононарушения.

В решението си съдията съобщи, че има доказателства, че в партията е имало противозаконен фонд в продължение на доста години и че правдоподобността на показанията на Рахой, който отхвърля това, " би трябвало да бъде сложена под въпрос ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР