Испанският премиер Мариано Рахой призова бизнеса да не се отказва

...
Испанският премиер Мариано Рахой призова бизнеса да не се отказва
Коментари Харесай

Рахой призова бизнесът да не си тръгва от Каталуния

Испанският министър председател Мариано Рахой прикани бизнеса да не се отхвърля от Каталуния. Апелът си той насочи след идването си по-рано през днешния ден в Барселона. Повод за думите му стахаха стотиците компании, които реалокираха юридическото си местоположение след референдума за самостоятелност.

По време на първото си посещаване в самостоятелната област, откогато държавното управление му упражни директен надзор над района, той помоли фирмите да останат. " Трябва да възстановим рационалната, практична, предприемчива и динамична Каталуния, която способства толкоз доста за напредъка на Испания и Европа ", сподели Рахой пред членовете на своята Популярна партия, съобщи БГНЕС. Официалният мотив за визитата на Рахой в Барселона е старта на предизборната акция на партията за изключителния избор за нов каталунски парламент.

Неговото посещаване идва две седмици, откакто той уволни Карлес Пучдемон и държавното управление му, прекрати автономията на района и прикани за нови избори на 21 декември. Вчера близо 750 000 каталунци стачкуваха против задържането на районните политици поради настояването им за самостоятелност от Испания. Демонстрантите се събраха на булеварда до постройката на районния парламент, размахвайки каталунски флагове за самостоятелност и крещейки " Свобода! " до момента в който някои от тях държаха плакати с надпис " SOS народна власт ".

Кризата в Каталуния провокира угриженост в Европейския съюз, до момента в който блокът се занимава с Брекзит, главно поради несигурността по отношение на ориста на 7,5 милиона души в района. Повече от 2 400 предприятия към този момент реалокираха своето юридическо седалище другаде.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР