Испанският премиер Мариано Рахой планира да запази прякото управление на

...
Испанският премиер Мариано Рахой планира да запази прякото управление на
Коментари Харесай

Испански вестник: Мадрид ще запази прякото си управление над Каталуния

Испанският министър председател Мариано Рахой възнамерява да резервира директното ръководство на централното държавно управление над Каталуния, откакто новият районен водач включи в кабинета си политици, намиращи се в пандиза или в заточение, заяви испанският в. "Паис ", представен от Българска телеграфна агенция.

Новият каталунски началник Ким Тора разгласи през вчерашния ден състава на държавното управление си, само че Мадрид разкритикува като провокация наличието в него на политици, които са в пандиза в очакване на дело или в самоналожено заточение след присъединяване им в акцията за разединение на Каталуния, показва Ройтерс.

Говорител на централното държавно управление съобщи в петък, че включването на намиращи се в пандиза политици ще бъде отхвърлено от съдилищата, които към този момент блокираха опитите за номиниране на арестувани или отсъстващи претенденти за лидерския пост.

"Съставът на новото каталунско държавно управление е ясно обръщение, че те желаят да продължат с проблемите, спора и провокацията ", означи в Туитър претендентът в Каталуния на ръководещата в Испания Народна партия, Хавиер Гарсия-Албиол, откакто Тора разгласи кабинета си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР