Испанският премиер Мариано Рахой изрази днес надежда, че на извънредните

...
Испанският премиер Мариано Рахой изрази днес надежда, че на извънредните
Коментари Харесай

Рахой се надява на изборите в Каталуния да победят привържениците на единството

Испанският министър председател Мариано Рахой изрази през днешния ден вяра, че на изключителните избори в Каталуния няма да победят последователите на независимостта на самостоятелната област, съобщи ТАСС.

В изявление за радио "Копе " Рахой прикани всички каталунски гласоподаватели да изразят волята си и сподели, че "всеки, който победи, би трябвало да съблюдава закона ". "Ние ще работим за силите, поддържащи независимостта на Каталуния, да не победят ", съобщи в това време ръководителят на испанското държавно управление.

Коментирайки използването на член 155 от испанската конституция, допускащ да се ограничи самоуправлението на Каталуния, Рахой сподели, че това е изключителна мярка, която служи за възобновяване на законността и за отбрана на всички поданици на региона.

Ако след изборите на 21 декември Каталуния се върне към "нормален живот ", растежът на испанската стопанска система ще е 2,8-3 %, сподели Рахой.

Заради политическата неустойчивост в Каталуния Мадрид предишния месец намали формалните си прогнози за икономическия напредък за следващата година от 2,6 на 2,3 на 100, отбелязва Ройтерс.

Рахой сподели, че няма доказателства, че съветското държавно управление стои зад онлайн интервенция в каталунската политика, само че е открито, че 55 % от сметките, разпространяващи подправени вести, идват от съветска територия, а 30 % - от Венецуела. Очевидно е, че има хора, които са заинтригувани нещата да не вървят добре в Европа, сподели испанският министър председател, представен от Асошиейтед прес.

Вестник "Паис " писа наскоро, че хакери, намиращи се на територията на Русия, са помагали на каталунските управляващи да поддържат в работен режим уебсайт за референдума за самостоятелност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР