Испанският пилот Карлес Фалкон е починал, съобщиха от отбора му

...
Испанският пилот Карлес Фалкон е починал, съобщиха от отбора му
Коментари Харесай

Карлес Фалкон почина след катастрофа в рали „Дакар“

Испанският водач Карлес Фалкон е умрял, оповестиха от тима му TwinTrail Racing. Фалкон катастрофира по време на втория стадий от рали „ “.

След случая мотоциклетистът е бил с оток на мозъка и пострадвания на гръбначния дирек, както и фрактури на пет ребра, ключица и лява китка. По-рано беше обявено, че спортистът е претърпял и сърдечен арест.

„ В понеделник, 15 януари, Карлес ни напусна. Медицинският екип удостовери, че неврологичните увреждания, породени от прекъсването на сърдечно-белодробната активност по време на случая, са необратими “, се споделя в изказването.

45-годишният Карлсе Фалкон катастрофира в края на втория стадий от конкуренцията на 7 януари. Той участваше на рали Дакар за повторно в кариерата си.

„ Карлос беше ухилен човек, постоянно деен, който буйно се наслаждаваше на всичко, което правеше.. Той се наслаждаваше, беше благополучен на мотоциклета. Трябва да го помним за усмивката му и за щастието, което генерира у всички “, допълват от TwinTrail Racing.

Карлес Фалкон е компютърен академик по специалност, само че поради пристрастеността си към мотоциклетите основава компанията TwinTrail. Негов асистент там е различен мотоциклетист – Исак Фелиу. Самият Фелиу също претърпя тежък случай преди месеци, само че се възвърне в точния момент, с цел да взе участие в 46-ото издание на рали „ Дакар “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР