Испанският пазар на извънградски имоти за последните 30 години отчете

...
Испанският пазар на извънградски имоти за последните 30 години отчете
Коментари Харесай

Криза за извънградските имоти в Испания

Испанският пазар на извънградски парцели за последните 30 години регистрира забележителен растеж с помощта на чужденци, само че през последните няколко се следи „ замразяване”. Стабилен остава единствено секторът на тези ваканционни парцели, до които има добра инфраструктура. Интересът към тях е най-вече от страна на испанци.

Тенденциите на пазара на извънградски парцели, които не са ваканционни, се дефинира най-вече от чужденците. Интересът от тяхна страна обаче регистрира спад през последните години, изключително от страна на жители от страни в северна Европа. Причините за това са няколко. Сред тях са екологичност и грижа за околната среда. Редица извънградски парцели се строят без оглед на запазване на природата. Най-ясно може да се види, като се разноски човек по испанското крайбрежие. Преди време испанските парцели изглеждаха по-достъпни за северните европейци. Имотите обаче нарастнаха. Също по този начин по-сложен стана и процеса по оформянето на документите при покупко-продажба на парцел в Испания от страна на чужденци. Не на последно място е налице усложнена процедура по отдаване чартърен на парцели ситуирани край морето. Така да вземем за пример, не може да се отдават парцели чартърен на туристи в Барселона, на Балеарските и Канарските острови. В Андалусия и Каталуния процесът се контрола от общинските управляващи. Данъкът от отдаване чартърен е висок. Това, от своя страна, отблъсна част от купувачите, решили да придобият парцел с капиталова цел.

Британците са измежду една от най-големите групи чужденци, които влагат в испански парцели. От тази гл.т. Брезит ще окаже доста въздействие върху търсенето, разясняват анализатори. Плюс това Англия към този момент усили налозите за свои жители, които купуват ваканционни парцели зад граница.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР