Испанският парламент одобри удължаване с шест месеца на извънредното положение,

...
Испанският парламент одобри удължаване с шест месеца на извънредното положение,
Коментари Харесай

Коронавирус: Испания удължи извънредното положение с 6 месеца

Испанският парламент утвърди удължение с шест месеца на изключителното състояние , оповестено за битка с увеличението на инфектираните с новия ковид (COVID-19), осведоми " Франс прес ".

Лявото държавно управление на малцинството на премиера Педро Санчес в неделя разгласи в началото 15-дневно изключително състояние, а удължаването, утвърдено от депутатите, значи, че то ще продължи до 9 май следващата година.
 Испания за повторно разгласи изключително състояние
Испания за повторно разгласи изключително състояние

Извънредната мярка влиза в действие от през днешния ден

При изключителното състояние 17-те районни държавни управления на Испания, които имат цялостни пълномощия в региона за опазването на здравето, могат да наложат ограничения за ограничение на подвижността на хората , като да вземем за пример нощен комендантски час и затварянето на границите си .

Удължаването беше утвърдено със 194 гласа " за ", 53 " срещу " и 99 " въздържал се ", в това число от депутатите от главната опозиционна консервативна Народна партия, която прикани изключителното състояние да бъде удължено единствено до декември.
 16% безработица в Испания
16% безработица в Испания

Към края на септември общо 3,7 милиона души са без работа

" Широк небосвод на сигурност и непоклатимост е възложен на районните държавни управления, които могат да одобряват в съгласуваност със здравното министерство нужните ограничения за битка с COVID-19 ", написаха в " Туитър " от кабинета на министър-председателя след гласуването.

Това е вторият път, когато Испания афишира национално изключително състояние от началото на пандемията.

Първото беше въведено в средата на март и продължи до края на юни. То беше употребявано за налагане на строга карантина, като на хората беше разрешено да излизат на открито, единствено с цел да вървят на работа, да търсят здравна помощ или да купуват храна.

Правителството акцентира, че желае да избегне нова обсада .
 Реалният брой на инфектираните в Испания е 3 млн., разгласи министър председателят Санчес
Реалният брой на инфектираните в Испания е 3 млн., разгласи министър председателят Санчес

В страната са доказани публично малко над 1 млн.

След излизането от първата обсада през юни, инфектираните с ковид в Испания се усилиха, като всеки ден се диагностицират хиляди инфектирани. Хоспитализациите, въпреки и по-малко от пика им през март-април, също се усилват.

Миналата седмица Испания стана първата страна в Европейския съюз, която надвиши един милион регистрирани инфектирани с COVID-19, като вирусът лиши живота на повече от 35 000 души.
 1 млн. инфектирани с ковид в Испания
1 млн. инфектирани с ковид в Испания

Черна статистика
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР