Испанският парламент одобри по-рано днес проектозакон на новото социалистическо правителство,

...
Испанският парламент одобри по-рано днес проектозакон на новото социалистическо правителство,
Коментари Харесай

Испания въвежда безплатна медицинска помощ за мигрантите

Испанският парламент утвърди по-рано през днешния ден проектозакон на новото социалистическо държавно управление, с който се възвръща безплатната здравна помощ за незаконните имигранти, предава Агенция Франс Прес.
През 2012 година консервативното ръководство в иберийската страна отстрани правото на гратис опазване на здравето за мигрантите, които обитават в страната, без да разполагат с нужните документи.
Въпреки че социалистите имат едвам 84 депутати в 350-членния парламент, предлагането на премиера Педро Санчес, който пристигна на власт през юни, беше утвърдено със 177 гласа за и 133 срещу, напомня БГНЕС.
Новият закон дава достъп до гратис опазване на здравето за всички незаконните мигранти, като правата им не се разграничават по нищо от тези на испанските жители.
" Здравето не познава граници, документи или разрешителни за работа ", съобщи министърът на опазването на здравето Кармен Монтон преди гласуването.
Освен от социалистите, измененията в закона бяха подкрепени и от крайнолевите сили и по-малките районни партии.
Десният народен представител Тереза Ангуло обаче предизвести, че управляващите " отварят необятно вратите на Испания за здравен туризъм. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР