Испанският парламент днес отхвърли предложението за вот на недоверие към

...
Испанският парламент днес отхвърли предложението за вот на недоверие към
Коментари Харесай

Правителството на Испания оцеля във вот на недоверие

Испанският парламент през днешния ден отхвърли предлагането за избор на съмнение към министър-председателя социалист Педро Санчес, импортирано от крайнодясната партия " Вокс " и наречено " цирково зрелище " от основната опозиционна консервативна Народна партия, съобщи Ройтерс. Предложението беше отхвърлено с 298 на 52 гласа.

" Вокс ", която твърдеше, че лявото съдружно държавно управление на малцинството се е провалило в оправянето с пандемията от ковид, беше единствената партия, подкрепила предлагането.

Испания стана през вчерашния ден първата западноевропейска страна, надхвърлила 1 милион случая на инфектирани с ковид.

Преди гласуването водачът на Народната партия Пабло Касадо нападна " Вокс " - третата по величина политическа мощ в мощно фрагментирания парламент, като сподели, че нейното предложение единствено оказва помощ за подсилване на властта на лявото държавно управление. Изказването му бе образец за задълбочаващото се разделяне и усилването на битката за власт в десницата.

" Вие към този момент сте част от казуса на Испания и не можете да бъдете част от решението, което съставлява моята партия ", съобщи Касадо в Народното събрание, обръщайки се към водача на " Вокс " Сантяго Абаскал. " Народната партия не желае да бъде партия на лъжите, страха, гнева и операцията ", сподели Касадо.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР