Испанският Национален съд е издал европейска заповед за задържането на

...
Испанският Национален съд е издал европейска заповед за задържането на
Коментари Харесай

Испания издирва Пучдемон с европейска заповед за арест

Испанският Национален съд е издал европейска заповед за задържането на уволнения каталунски министър председател Карлес Пучдемон и останалите членове на екипа му, които са с него в Белгия, оповестиха испанските медии.

Според документа, подписан от Кармен Ламела - съдията по обвиняванията в протест, подстрекаване към безредици и разхищаване на средства против някогашния водач и министрите му - Пучдемон ще се търси " национално и на интернационално равнище ", откакто отхвърли да се яви в Националния съд, с цел да даде показания по обвиняванията.

Според юридически източници на в. " Ла вангуардия " заповедта е нужна поради неоспоримите доказателства, че той се намира отвън страната. По-рано Ламела посочи, че е допустимо Пучдемон и някогашните министри да получат до 50 години затвор, в случай че бъдат приети за отговорни.

В четвъртък съдията подреди неопределен арест за останалите уволнени министри, също разследвани поради референдума за самостоятелност в Каталуня и оповестеното от Народното събрание в Барселона обособяване от Испания.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кризата в Каталуня (126)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР