Испанският младок Карлос Алкарас пренаписа историята на тениса, след като

...
Испанският младок Карлос Алкарас пренаписа историята на тениса, след като
Коментари Харесай

Карлос Алкарас е най-младият №1 в света след исторически триумф на US Open

Испанският младок Карлос Алкарас пренаписа историята на тениса, откакто съкруши норвежеца Каспер Рууд с 6:4, 2:6, 7:6(1), 6:3 за 3 часа и 23 минути игра във финала на US Open и завоюва освен историческа първа купа от “Големия шлем ”, само че и се изкачи на първото място в международната класация на ATP. Това се случи, откакто Рафаел Надал и първенецът от предходната година Даниил Медведев отпаднаха още на осминафиналите в Ню Йорк., предава Тенис кафе. 

Така на 19 години и 4 месеца Алкарас е най-младият номер 1 в историята на тениса, тъй като досегашният рекордьор в това отношение е Лейтън Хюит оглави класацията на АТР на 20 години и 9 месеца през 2001 година. Испанецът е и най-млад първенец от “Шлема ” от 2005 година насам, когато Рафаел Надал за първи път покори “Ролан Гарос ”.

Рууд за повторно този сезон и изобщо в кариерата си стига до “мейджър ” край, като към момента няма купа от по-висока категория от АТР 250. На 23 години норвежецът е четвъртият най-млад състезател с постигане на два “мейджър ” финала в един сезон след Рафа Надал, Роджър Федерер и Хуан Карлос Фереро.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР