Испанският министър-председател Педро Санчес заяви в понеделник, че подкрепата на

...
Испанският министър-председател Педро Санчес заяви в понеделник, че подкрепата на
Коментари Харесай

Подкрепата на НАТО за Украйна е "несломима", казва испанският премиер

Испанският министър-председател Педро Санчес съобщи в понеделник, че поддръжката на НАТО за Украйна е " несломима ", защото тя се бори с нахлуването на съветските войски към този момент повече от три месеца, съобщи CNN.

Санчес приказва на гала в Мадрид по случай 40-годишнината от присъединението на Испания към Алианса. Присъства и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

" Зверствата по време на войната в Украйна и гибелта на почтени жертви водят до безусловно наказание (на Владимир Путин) ", сподели Санчес. " Путин няма да реализира задачите си, тъй като поддръжката на съдружниците от НАТО за Украйна е несломима. "

Столтенберг похвали приноса на Испания към НАТО и насочи взор към срещата на върха на НАТО в Мадрид в края на юни.

 

Столтенберг съобщи: " Ще задълбочим съдействието си със съидейници и организации, в това число с Европейския съюз и страните от Индо-Тихоокеанския район. Към нас ще се причислят и Финландия и Швеция, които преди малко подадоха исторически заявки за присъединение към нашия алианс. "

Неотдавна Финландия и Швеция изоставиха историческите си политики на неприсъединяване, базирайки се на войната в Украйна, и започнаха стъпки към участие в НАТО.

Санчес съобщи, че " единството на НАТО е най-хубавото решение, с цел да се избегне ескалация " на войната в Украйна.

" Путин се пробва да блокира законните желания на Украйна да реализира прогрес в региона на демокрацията. Той го прави по една-единствена причина - опасността, която демокрацията съставлява за неговия режим, е това, от което той в действителност се опасява ", споделя Санчес.

 

 

Санчес и Столтенберг се срещнаха през уикенда в държавна резиденция южно от Мадрид, с цел да обсъдят проектите за срещата на върха на НАТО идващия месец, заяви пресслужбата на министър-председателя.

В понеделник в историческия кралски спектакъл в Мадрид се състоя церемонията по отбелязването на годишнината, в която взе участие и испанският крал Фелипе. Присъстваха и трима някогашни испански министър-председатели и четирима някогашни генерални секретари на НАТО, които са служили след присъединението на Испания към Алианса на 30 май 1982 година

 

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР