Испанският министър-председател Педро Санчес призова днес от трибуната на Европейския

...
Испанският министър-председател Педро Санчес призова днес от трибуната на Европейския
Коментари Харесай

Испанският премиер: Трябва да защитаваме Европа от онези, които искат да я унищожат

Испанският министър-председател Педро Санчес прикани през днешния ден от трибуната на Европейския парламент в Страсбург за по-социална Европа, за опълчване на възхода на еврофобите, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията дефинира речта като опит на Санчес да се наложи като " мощния човек " в отслабеното социалистическо семейство преди изборите за Еп през май.

" Намираме се в преломен миг. 26 май ще отвори нов политически цикъл ", посочи Санчес в полупразната пленарна зала. Той прикани " да дадем нова легитимност на Европа, с цел да може тя да се изправи пред новите провокации ".

" Трябва да пазиме Европа, с цел да може тя да пази своите жители и да се пази против тези, които желаят да я унищожат ", прикани още испанският министър председател.

По-нататък Санчес приказва просторно в интерес на по-социална Европа, способна да контролира глобализацията, която усилва неравенството и подхранва антиевропейската изразителност.

" Не можем да приемем младите да живеят по-зле от предходните генерации ", съобщи Санчес.

Франс Тимерманс, претендентът на европейските социалисти за идващ ръководител на Европейската комисия, приветства " вдъхновяващата тирада " на испанския министър председател. Германският евродепутат Удо Булман, ръководител на групата на социалистите в Екологичен потенциал, беше въодушевен от изявлението, което " доста му харесало ".

Кандидатът на Европейската национална партия за правоприемник на ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, Манфред Вебер, обаче мина в атака и разкритикува испанския водач. Вебер акцентира несигурността към испанското държавно управление, което " не е в положение да си обезпечи болшинство в Народното събрание за своя бюджет за 2019 година ", и подложи на рецензия политическите сделки на Санчес.

Испанският министър председател отговори, че в случай че би трябвало да търси непоклатимост в районите или страната, избира шведския образец пред този в Андалусия, където Народната партия, част от фамилията на ЕНП, се съюзи с крайнодясна групировка.

След като изгубиха властта във Франция и Италия, европейските социалдемократи са изтощени и търсят нова фигура, която да се опита да активизира още веднъж техните гласоподаватели, отбелязва Франс прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР