Испанският министър на външните работи Жозеп Борел заяви днес, че

...
Испанският министър на външните работи Жозеп Борел заяви днес, че
Коментари Харесай

Испания: Споразумението за отлагане на Брекзит може да стане факт след седмица

Испанският министър на външните работи Жозеп Борел съобщи през днешния ден, че постигането на съглашение в границите на Европейски Съюз за това срокът за Брекзит да бъде удължен може да стане факт само идната седмица, т.е. тъкмо преди датата 29 март, когато е планувано Англия да напусне съюза, съобщи Ройтерс.

" Знаете, че в Европа постоянно реализираме решение в последната минута ", сподели Борел пред организацията. Той добави, че " идната седмица ще има още един мотив да бъде взето окончателното решение ", предава Българска телеграфна агенция.

По думите на Борел какво ще стане в последна сметка зависи от това какво ще каже английският министър председател Тереза Мей на срещата на върха на Европейски Съюз на следващия ден. " Може би утрешният ден няма да бъде задоволителен и би трябвало да прескочим до директно преди крайния период ", сподели той.

Борел съобщи това малко преди Мей да изиска през днешния ден тримесечно отсрочване Брекзит, откакто не съумя да прокара утвърждението на съглашението си с Европейски Съюз в английския парламент.

Испания е " подготвена да даде повече време " на Англия, сподели испанският външен министър. Той означи също, че Мадрид ще търси всевъзможни благоприятни условия да бъде избегнат Брекзит без договорка.

" Честно казано, ще бъде доста разочароващо да не успеем да реализираме (споразумение) ", съобщи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР