Испанският лидер на опозиционната Народна партия - Алберто Нуньес Фейхо

...
Испанският лидер на опозиционната Народна партия - Алберто Нуньес Фейхо
Коментари Харесай

Фейхо за 30 дни трябва да намери 4-ма депутати за подкрепа

Испанският водач на опозиционната Народна партия - Алберто Нуньес Фейхо има месец, с цел да откри четирима депутати, които да го поддържат за съставянето на кабинет, съобщи ABC.

На 26 и 27 септември в испанския парламент ще се проведат основни гласувания.

Ако на първото гласоподаване Фейхо не получи най-малко 176 гласа " за ", следва - второ, на което, с цел да стане министър председател би трябвало да има повече гласове " за ", в сравнение с " срещу ".

Засега Фейхо разполага със 172 гласа - това са депутатите от неговата Народна партия, от Канарската коалиция, с която към този момент е сключил съглашение, от Съюза на Наварския народ и от " Вокс ".

За останалите четири гласа Фейхо се нуждае от време и поради това е помолил ръководителя на Конгреса да отсрочи допустимо най-вече датата на двете гласувания.
 Алберто Нуньес Фейхо ще сформира кабинет в Испания
Алберто Нуньес Фейхо ще сформира кабинет в Испания

На изборите на 23 юли нито една от партиите не съумя да завоюва задоволително поддръжка

В понеделник, 28 август, Фейхо ще стартира договаряния с всички политически партии като се изключи " Да съберем баската страна " и националистическата баска партия, които са безапелационни, че не желаят да бъдат в един парламент дружно с извънредно дясната " Вокс ".

Ето за какво Фейхо е заставен да търси поддръжка и от партията на избягалия в Белгия Карлос Пучдемон - " Заедно за Каталуния ".
 Испания смъкна обвиняването за протест против някогашния каталунски водач Пучдемон
Испания смъкна обвиняването за протест против някогашния каталунски водач Пучдемон

Съдът обаче не смъкна обвиняванията в заграбване и непокорство

Испанските медии разясняват, че по подигравка на ориста, Фейхо, който нееднократно е упреквал някогашния испански министър председател Педро Санчес, че се заиграва със сепаратистките партии, в този момент разчита на сходни ходове.

В същото време от партията на Педро Санчес също не стоят със скръстени ръце - те настояват, че Фейхо няма да събере нужните гласове за министър председател. Освен това посредством инструментите на тихата дипомация те се надяват на втория кръг от гласувания да получат огромна поддръжка - повече " да ", в сравнение с " не " - и с помощта на нея още веднъж да ръководят Испания.
 Педро Санчес изиска още веднъж премиерския пост
Педро Санчес изиска още веднъж премиерския пост

Той не е оповестил кои ще бъдат съдружните му сътрудници

Ако нито Фейхо, нито партията на Педро Санчес успее, ще се насрочат нови избори. Те ще са на 14 януари, с незадоволително време за разрастване на предизборната акция .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР