Испанският крал Фелипе Шести започна разговори с лидерите на парламентарните

...
Испанският крал Фелипе Шести започна разговори с лидерите на парламентарните
Коментари Харесай

Испанският крал започна консултации за изход от политическата безизходица

Испанският крал Фелипе Шести стартира диалози с водачите на парламентарните сили, с цел да проучва последните благоприятни условия за сформиране на държавно управление, тъй че страната да избегне нови парламентарни избори. Те биха били четвъртите подред за четири години, съобщи Франс прес.

Ръководителят на сегашния социалистически кабинет Педро Санчес завоюва изборите в края на април. Но със 123 депутати от общо 350 остана надалеч от безспорното болшинство и се нуждае от поддръжката на радикалната левица - " Подемос ", която към този момент му отхвърля подпомагане.

Консултациите при краля се чака да продължат два дни. Санчес и водачът на " Подемос " Пабло Иглесиас евентуално ще бъдат признати на следващия ден наред с водачите на другите огромни партии.

През юли депутатите към този момент отхвърлиха да поддържат номинацията на Санчес за министър председател. Ако до 23 септември той още веднъж не се споразумее с Народното събрание за държавно управление, на 10 ноември ще има нови избори.

Преговорите сред социалистите и " Подемос " са в задънена улица. Крайнолевите упорстват за присъединяване в кабинета, само че Санчес отхвърля и им предлага единствено да договорят държавна стратегия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР