Испанският крал Фелипе Шести участва в голямото шествие в Барселона

...
Испанският крал Фелипе Шести участва в голямото шествие в Барселона
Коментари Харесай

Испанският крал Фелипе направи нещо историческо днес! Това не се е случвало от 1975 година

Испанският крал Фелипе Шести взе участие в огромното шествие в Барселона за отменяне на тероризма. То е проведено като реакция на атентатите в Каталуния, при които починаха 15 души, а минимум 126 бяха ранени.
Зад големия бандерол с надпис " No tinc por " ( " Не ме е боязън " на каталунски) в първите редици бяха, както беше оповестило кметството, представители на другите служби, общности и организации, които още от първата минута се погрижиха за жертвите на атентатите от 17 август - служители на реда и пожарникари в униформи, лекари в бели престилки, таксиметрови водачи, елементарни поданици на квартала към " Лас Рамблас ", продавачи и притежатели на магазини и заведения в региона.

Присъствието на Фелипе Шести измежду участниците в шествието е нещо извънредно. Това е първото присъединяване на испански крал в проява от възобновяване на монархията през 1975 година.

На шествието участва и министър председателят Мариано Рахой, както и министри и партийни ръководители.

На някои от лозунгите над главите на хората пишеше: " Най-добрият отговор е мирът " и " Не на ислямофобията ". Много от стачкуващите носеха и сепаратистки каталунски флагове.

Демонстрации против тероризма бяха проведени и в градовете Мадрид, Валенсия и Виго.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР