Испанският крал Фелипе Шести реши да се откаже от наследството,

...
Испанският крал Фелипе Шести реши да се откаже от наследството,
Коментари Харесай

Испанският крал се отказва от наследството на баща си заради корупционен скандал

Испанският крал Фелипе Шести реши да се откаже от наследството, което би могъл да получи от татко си Хуан Карлос Първи, на фона на съмнения за корупция на някогашния монарх, оповестиха международните организации, като се базират на изказване на кралския двор.

В изказването се отбелязва, че крал Фелипе Шести " е решил да се откаже от наследството на Хуан Карлос /.../ както и от всевъзможни активи, вложения или финансови структури ", които може да са били получени нелегално. Освен това по решение на Фелипе Шести някогашният държавен глава към този момент няма да получава средства от бюджета на кралския двор, осведоми Българска телеграфна агенция.

По данни на в. " Паис " това решение било взето след започване на следствие, обвързвано с превод на 100 милиона $ от Саудитска Арабия до хипотетична швейцарска сметка на Хуан Карлос, открита на името на панамски фонд. В пресата се твърдеше също, че Фелипе Шести може би се явява бенефициент на фонда, основан от татко му за ръководство на тези пари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР