Испанският Конституционен съд съобщи днес, че е обявил за невалиден

...
Испанският Конституционен съд съобщи днес, че е обявил за невалиден
Коментари Харесай

Конституционният съд на Испания обяви за невалиден закона за референдума

Испанският Конституционен съд заяви през днешния ден, че е оповестил за недействителен признатия от районните каталунски управляващи закон за референдума, съгласно който бе осъществено допитването за самостоятелност на самостоятелната област, съобщи Ройтерс.

Агенцията напомня, че преди този момент магистратите в Мадрид единствено бяха замразили действието на закона, с цел да проучат неговата съобразност с конституцията на кралството.

Говорителят на районното държавно управление в Барселона Жорди Турул сподели през днешния ден, че то не се отхвърля от желанията си за обособяване на региона от Испания и че в четвъртък на Мадрид ще бъде даден същия отговор като вчерашния.

В понеделник ръководителят на каталунското държавно управление Карлес Пучдемон не посочи позицията си по отношение на неофициалната декларация за самостоятелност от 10 октомври и още веднъж настоя да договаряния с централното държавно управление в Мадрид.

Асошиейтед прес добави, че конституционните съдии са постановили, че " законът за референдума за самоопределяне " е в прорез с конституцията на Испания, защото е срещу националния суверенитет и " неделимото единение на испанския народ ". Магистратите оповестиха още, че парламентарното съвещание, на което е бил гласуван този закон, също е нелегално.

Говорителят на държавното управление в Барселона Турул съобщи, че не е сюрпризиран. " Срещу себе си имаме изпълнителна власт в страната, която употребява правосъдната власт, с цел да блокира законодателство ", сподели той, представен от АП.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР