Испанският колос Реал Мадрид няма да прибягва до орязване на

...
Испанският колос Реал Мадрид няма да прибягва до орязване на
Коментари Харесай

Защо Реал Мадрид няма да намалява заплати

Испанският исполин Реал Мадрид няма да прибягва до орязване на възнагражденията на своите футболисти и чиновници. Президентът на кралския клуб Флорентино Перес работи внимателно на пазара в последните години за да избегне струпване на огромен брой високи заплати на " Сантиаго Бернабеу " и да се изпадна в рискова обстановка, написа вестник Marca.

За този сезон " лос бланкос " са планували 430 млн. евро за заплати, които да не надвишават с доста над 50% плануваните доходи - 822 милиона. Според Marca в Барселона в даден миг се е стигнало заплатите да приближат 80 на 100 от бюджета, което е застрашително. По данни от 30 юли предходната година запасът на мадридския клуб е достигнал 155 млн. евро, което може да помогне съществено във времена на рецесия.

По данни на испанската медия в последните години чистите облаги на Реал са надхвърлили 320 млн. евро. Ярък образец за деликатния метод на Флорентино на пазара е казусът с Пол Погба. Френският халф на Манчестър Юнайтед желае да играе на " Бернабеу ", само че през лятото интервенцията е спряна по финансови аргументи. Перес не желае ничия заплата да надвишава възнагражденията на Серхио Рамос и Гарет Бейл.

Въпреки че Погба е бил подготвен на финансови отстъпки, неналичието на изходящи прехвърляния е предотвратила интервенцията. Напускането на Кристиано Роналдо също е спомогнало за по-добрия финансов баланс на " Бернабеу ". По-внимателните дейности на Перес бяха видяни и през лятото на 2017 година, когато Реал не влезе в борба за Килиан Мбапе. Ла Лига 27 кръг, неделя 8 март  Реал Бетис 2:1краен резулат  Реал Мадрид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР