Испанският футболен гранд Барселона е застрашен от фалит, съобщават медиите

...
Испанският футболен гранд Барселона е застрашен от фалит, съобщават медиите
Коментари Харесай

"Барселона" е на ръба на фалит

Испанският футболен гранд " Барселона " е заплашен от банкрут, оповестяват медиите в страната. От оповестения годишен финансов доклад на клуба излиза наяве, че каталунците имат общ дълг в размер на €1,173 милиарда, като над €730 млн. от тях са краткосрочни отговорности.

Направената от в. " Ел Мундо " разбивка сочи, че €266 млн. са банковите заеми (от които €90 млн. единствено към " Голдман Сакс " ), €2,5 млн. са падежи по облигации, €164 млн. са за заплати на футболисти и чиновници и €298 млн. са други отговорности. Всички те са дължими най-късно до 30 юли 2021 година

Според в. " Марка " от управлението на " Барселона " договарят за пролонгация към множеството кредитори с вярата в това време да усилят приходите си, най-много от продажба на билети. Каталунците възнамеряваха приходи от най-малко €56 млн. при отваряне на стадионите с потенциал от 25% през февруари и 50% от март нататък, което обаче все още наподобява едва евентуално.

Друг проблем на клуба е, че понастоящем неговият фонд работна заплата съставлява 74% от общия доход, което надвишава прелюдия от Ла Лига таван от 70%. През 2019 година оборотът на " Барса " беше €990 млн., само че в изискванията на пандемията от ковид спадна до €855 млн. през 2020 година (-13,6%). Същевременно разноските бяха свити минимално - от €973 млн. на €955 млн. (-1,8%). За актуалната фискална година клубът чака доход от €828 млн. и разход от €796 млн.

" Макар коронакризата да повлия отрицателно на всички футболни тимове в Европа, " Барселона " губи доста повече пари от който и да било различен гранд на континента. А финансовите специалисти рисуват още по-черна картина за каталунците ", написа " Ел Мундо ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР