Испанският ендокринолог д-р Мануел Пуч Доминго и автомобилната компания Сеат

...
Испанският ендокринолог д-р Мануел Пуч Доминго и автомобилната компания Сеат
Коментари Харесай

Респиратор с двигател от авточистачки разработи Сеат

Испанският ендокринолог доктор Мануел Пуч Доминго и автомобилната компания " Сеат " (Seat) създадоха непатентован респиратор от моторче за автомобилни чистачки, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция в петък.

Идеята им е устройството да бъде създавано в Африка или в Латинска Америка за потребностите при лекуването на болни от ковид.

Автомобилостроители от целия свят като американските " Дженерал мотърс " (General Motors) и Форд (Ford) и френската група Пе Ес А (PSA) се впуснаха в производството на респиратори.

Доста елементарният модел на завода на Сеат (от групата Фолксваген - Volkswagen) в каталунския град Марторел е създаден на основата на мотор за чистачки и е тестван на свине, след което е получил утвърждение от испанската Агенция за медикаментите.

Но за разлика от общоприетите модели, позволяващи цялостна или частична дихателна помощ, моделът на Д-р Пуч, шеф на изследователския център към болничното заведение Жерманс Триас и Пужол в каталунския град Бадалона, не обезпечава цялостна дихателна помощ. Така че откакто стартира да възстановява дихателните си качества, пациентът би трябвало да бъде интубиран със общоприет модел.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР