Испанския гранд Барселона удължи договора на крилото Конрад де ла

...
Испанския гранд Барселона удължи договора на крилото Конрад де ла
Коментари Харесай

Барса преподписа с талант и му сложи откупна клауза от 50 милиона евро

Испанския гранд Барселона удължи контракта на крилото Конрад де ла Фуенте за още две години, като в този момент той изтича през сезон 2021/2022. От каталунския клуб оповестиха през днешния ден, че договорът с 18-годишния жител на Съединени американски щати включва двойна клубна идея и алтернатива за откупуване, която е 50 милиона евро. Откупуващата уговорка се удвоява, в случай че Де ла Фуенте бъде качен в мъжкия тим.

Момчето е родено в Маями (Флорида) през 2001 година, родителите му са емигранти от Хаити. След това те емигрират и от Съединени американски щати в Испания, където Конрад стартира да играе в дребни каталунски клубове преди да бъде притеглен в школата Ла Масия през 2013 година.

@konradjr, blaugrana des dels 12 anys

@konradjr, blaugrana des dels 12 anys

@konradjr, blaugrana since the age of 12#ForçaBarça pic.twitter.com/nVeHbMcH24
— FC Barcelona B (@FCBarcelonaB) June 28, 2020 Той ще навърши 19 години на 16 юли, а за момента има 4 гола в 852 минути игра за тима на Барселона до 19 години, селекция А през този сезон. През декември 2018 година той направи дебют във втория тим на Барселона и записа 4 срещи в трета лига. През декември 2019 година за първи път беше титуляр за втория отбор, а на 2 февруари вкара и гол в мач с Ел Прат.

Също по този начин Конрад е част от националните тимове на Съединени американски щати и през предходната година дружно с отбора до 20 години стигна до четвъртфинал на Световното състезание за младежи, където обаче американците паднаха от Еквадор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР